Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen reflekterar och dementerar

17 APR 2019 08:36
Det har kommit till vår kännedom att det florerar rykten, som gör gällande att våra ridskolehästar utnyttjats i samband med stamcellsforskning. Det påstås att vi låtit ett företag hämta stamceller från våra hästar och ponnyer.
  • Skapad: 17 APR 2019 08:36

Förfarandet ska enligt ryktet ha försvagat hästarnas immunförsvar och vara anledningen till att vi drabbats så hårt vid utbrottet av herpesviruset EHV-1. Ryktet är lika elakt och illvilligt som det är dumt. Styrelsen dementerar å det bestämdaste det påstådda förfarandet!

För den som inte känner oss och vår verksamhet vill vi informera om att vi är en ridskola i en av Stockholms norra förorter. Vi bedriver lektionsverksamhet och till hjälp har vi ett 40-tal hästar och ponnyer, som strävsamt arbetar på. De är våra arbetskamrater och vi förlitar oss på varandra. Här bedrivs ingen forskning eller veterinär verksamhet.

Vi har sedan i januari levt med ett dödligt virus. Det har påverkat oss på många olika vis, inte minst har vi varit tvungna att ställa in all vår verksamhet. Vi har förlorat flera hästar och kommer antagligen att förlora några till, som inte kommer att hämta sig efter sin sjukdom. Den som i detta läge finner det acceptabelt att starta den här typen av rykten kan vi endast beklaga. Vi menar att detta är i det närmaste förtal och det gör oss oerhört bedrövade att ens behöva gå ut med denna dementi.

Om ni har några frågor ber vi er att vända er till ordförande Liselott Enström (076-025 1700) eller

vice ordförande Ulrika Håkansson (070-371 4028)

Skribent: Annelie Egertz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånsta Ryttare - Ridsport
Åkersberga Ridcenter
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0854022515
Fax: 0854065720
E-post: This is a mailto link

Se all info