Hoppa till sidans innehåll

15/4 Ny läges rapport Skånsta Ryttare

15 APR 2019 08:02
Vi har nu tagit nya prover på samtliga hästar i vårt sjukstall och det visar sig att ytterligare sju hästar påvisar rester av viruset EHV-1. OBS! Ingen av dessa hästar har under sin sjukdom haft några neurologiska symptom! Inga nya sjukdomsfall !
  • Skapad: 15 APR 2019 08:02

Som vi tidigare meddelat har vi tvingats senarelägga vår efterlängtade öppning av anläggningen och ridskoleverksamheten på grund av att smittan visats vara kvar hos en av våra hästar som tidigare varit neurologiskt påverkad. Vi har nu tagit nya prover på samtliga hästar i vårt sjukstall och det visar sig att ytterligare sju hästar påvisar rester av viruset EHV-1. OBS!  Ingen av dessa hästar har under sin sjukdom haft några neurologiska symptom! Inga nya sjukdomsfall alltså, men vi kan tyvärr inte garantera att vi är helt smittfria ännu. 

De åtta hästar som fortfarande visar positivt för EHV-1 har tagits ifrån anläggningen och bor nu i en av våra sommarhagar dygnet runt, där också vindskydd byggts. De har det jättebra där och mår toppen! Nya prover kommer självklart att tas på dessa hästar innan de får flytta hem till stallet igen - vi tummar inte på säkerheten! 

Vår nya plan för öppnande ser ut som följer: 

Den 3 maj öppnar vi anläggningen för utomstående hästar - förutsatt såklart att ingen häst visar symtom på sjukdom. 

Den 6 maj räknar vi med att sätta igång ridskoleverksamheten, om än i något begränsad form då alla hästar inte har kommit igång på riktigt. Det ska bli underbart att ses igen tycker vi! 

Helgen den 27-28 april kommer vi att sanera stallet som en nödvändig nystart för hästar och ryttare. Vi behöver er hjälp och samma information som inför den inställda saneringshelgen gäller: 

Vi har en åldersgräns på 14 år eftersom vi kommer att använda diverse olika vätskor samt att man måste nå upp till en viss höjd i boxarna. Ni som inte fyllt 14 år är förstås välkomna att hänga med och bistå där det går. Vi bjuder på korvgrillning och kaffe. Om du bara kan vara med en stund så är det också värdefullt eftersom det är ett stort arbete som ska utföras. 

Vi samlas kl. 9.00 för genomgång och uppdelning i arbetsgrupper och vi räknar med att dagsverket är klart ca  kl. 16-17. Alla insatser är viktiga och värdefulla för oss - anmäl dig enligt nedan och tala om hur många ni är och vilka tider på lördagen eller söndagen (eller kanske båda dagarna!) ni kan vara på plats. Föreningen införskaffar arbetsmaterial, men har du en hink och rotborste som du kan avvara får du gärna ta med dig - räkna dock inte med att kunna ta hem prylarna igen. Om du vill använda arbetshandskar är vi tacksamma om du tar med dina egna. 

Anmäl dig snarast till This is a mailto link så att vi vet att vi är tillräckligt många för att klara av saneringen. 

Nu håller vi tummarna för att ovanstående plan håller och att vi snart ses igen! 

Med hoppfulla vårhälsningar, 

Styrelsen och personalen 

 

Skribent: Annelie Egertz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånsta Ryttare - Ridsport
Åkersberga Ridcenter
18433 Åkersberga

Kontakt:
Tel: 0854022515
Fax: 0854065720
E-post: This is a mailto link

Se all info